Seks priser til P4-gruppen under årets Prix Radio

P4-gruppen stakk av med hele seks gjeve priser da en samlet norsk radiobransje hedret det beste som er laget det siste året. P4 ble kåret til årets radiokanal, Frokostshowet på P5 vant publikumsprisen, og i tillegg ble det priser for både programledelse, nyheter, humor og lyddesign

STORESLEM TIL P4-GRUPPEN: Samlet på scenen for å motta Prix Radio for årets radiokanal. Foto: (alle) Tor Erik Schrøder/Radiodager
Juryen var full av lovord i sin begrunnelse for hvorfor P4 er årets radiokanal, og trakk blant annet frem at kanalen har «usedvanlig godt driv og god balanse mellom musikk og presentasjon (...), er en trygg og god formidler av underholdning, sport, humor og nyheter».

Det populære Frokostshowet på P5 – med Niklas Baarli, Alexandra Joner og Stian Røste – vant den gjeve publikumsprisen som årets radionavn, og i tillegg ble det pris for årets nyhetsbulletin til P4-nyhetene, årets humor for «Fem På - stressa forlover» med Marius Kopperud, årets promo for P4s «Lyden av Norge»-app og  årets programledere til Øystein Røe Larsen og Dyveke Skauge.

Programredaktør i P4, Anders Opsahl, er både stolt og glad over at P4 vinner i så mange viktige kategorier

– At redaksjonen vår leverer på et meget høyt nivå er det liten tvil om, og at det gjenspeiles nok en gang med mange priser under årets Prix Radio er ekstremt moro. Vi er rett og slett velsignet med bransjens beste og mest kreative folk. Nok en gang viser vi at vi leverer på flere kanaler og i et vidt spekter av kategorier, noe jeg er utrolig stolt av, avslutter Opsahl. 

Det ble totalt delt ut 24 priser da en samlet norsk radiobransje hedret seg selv under årets Prix Radio. Bidragene blir vurdert av fagjuryer bestående av representanter fra de ulike radio- og podkast-miljøene i Norge mens publikumsprisen er kåret av lytterne.

Gjengen i Frokostshowet på P5 mottar publikumsprisen:
Publikumsprisen

Årets nyhetsbulletin til P4-nyhetene og Merete Vikre:
Årets nyhetbulletin


Årets promo til Bjørn-Tore Sviggum og Christine Hauge:
Årets promo

Årets humor til Marius Kopperuds "Fem PÅ - stressa forlover" (hør innslaget i teksten over):
Årets humor

Årets programledere verbaldrever radio til Øystein Røe Larsen og Dyveke Skauge:
Årets programledere