P4 og Nissan delte ut DAB-radio på fire hjul!

I 2017 digitaliseres radioen, og det gamle FM-nettet stenges over hele landet. P4 inviterte derfor lytterne til å delta i konkurransen om en DAB-radio av det ekstra fine slaget, nemlig en med ratt, fire hjul og cruisekontroll, levert av Nissan!

Fra 2017 blir all riksdekkende radiolytting her i landet digital, og alle som vil høre radio i bilen etter den tid må skaffe seg en DAB-radio eller adapter. P4 ville allerde gi en heldig lytter muligheten til å høre 25 krystallklare DAB-kanaler i bilen, og delte - i samarbeid med Nissan - like godt ut en hel bil!

35 000 deltok i konkurransen!

Responsen på konkurransen "Gjett dagens gladlåt" var overveldende! I løpet av fire uker registrerte P4 35 000 deltakere, og spenningen var derfor stor da hovedpremien endeling skulle deles ut!

PÅ VOSS: Programleder i P4s Radiofrokost, Øystein Røe Larsen, tok med lytterne på jakt etter vinneren!

Da vinneren ble trukket ut, var det kun programleder i P4s Radiofrokost, Øystein Røe Larsen, som visste hvem den heldige var. Gjennom helgen kjørte Øystein vestover fra Oslo mens P4s lyttere fikk være med på ferden via radio og sosiale medier. Mandag morgen endte han opp i Haugesund der han - direkte i P4s Radiofrokost - kunne banke på døren til den glade vinneren, Henriette Sternhoff.

NYTT GLIS: Henriette ble overrasket av P4 tidlig på morgenen. På døra sto en flunkende ny DAB-radio med fire hjul – eller en Nissan Qashqai som den gjerne også kalles!

25 nye riksdekkende radiokanaler med krystallklar lyd

Henriettes gamle bil var mer enn klar for å bli byttet ut, så denne premien kom som bestilt, kunne den lykkelige vinneren fortelle P4s lyttere. Hennes nye Nissan er naturligvis utstyrt med en DAB-radio slik at hun får inn alle de 25 riksdekkende radiokanalene som nå er tilgjengelig på DAB.

Fra 2017 må alle ha DAB-mottaker for å høre radio i bilen. De fleste nye bilder selges allerede med dette som standard eller tilvalg. Eldre biler må enten ha ny radio eller et enklere og billigere adapter til den gamle FM-radioen. Les mer om det digitale radioskiftet på Radio.no.

To av tre norske husstander har nå en eller flere DAB-apparater, i følge Digitalradioundersøkelsen.