Mer radio til flere med DAB!

Onsdag 11. januar gikk startskuddet for FM-slukkingen i Norge, og i den forbindelse lanserte P4 to nye riksdekkene DAB-kanaler - P9 Retro og P10 Country!

I løpet av 2017 skrus FM-nettet av for godt, og overgangen til DAB betyr at det blir plass til mange nye radiokanaler her i landet. Sist ut er P10 Country for alle som elsker moderne countrymusikk, og P9 Retro for dem som er mest glad i gylde perler fra 60- og 70-tallet. 

Fra 5 til 30 riksdekkende radiokanaler

Mens FM-nettet kun har plass til fem riksdekkende radiokanaler, har DAB-nettet mye større kapasitet. P4 har tidligere lansert DAB-kanalene P5 Hits, P6 Rock, P7 KlemP8 Pop og NRJ, og nå har også P10 Country - med artister som Garth Brooks, Shania Twain og LeAnn Rimes - sett dagens lys. I tillegg har P9 Retro blitt riksdekkende.

DAB-nettet byr nå på totalt 30 riksdekkende kanaler, og lytterne har dermed et mye større mangfold å velge i når de skal høre radio. For å kunne lytte til de nye kanalene må man huske å oppdatere kanallisten på DAB-radioen.

Vinn tur til Memphis, Tennessee og konsert med Garth Brooks

Programredaktør i P4, Anders Opsahl, sier det er hyggelig å kunne lansere enda en kanal som publikum har ønsket seg.

- Vi har spurt lytterne våre om hva de vil høre mer av og hvilken radiokanal som mangler. Svaret vi fikk var at veldig mange nordmenn savner countrymusikk på radioen, sier Opsahl. Han understreker at dette er en kanal som også leverer redaksjonelt innhold og nyheter gjennom hele døgnet, men at det selvfølgelig er all den gode countrymusikken som er den virkelig store stjerna.

- Det finnes vanvittig mye fin country som ikke blir spilt, så derfor dedikerer vi nå en hel radiostasjon til artister som Shania Twain, Keith Urban, Garth Brooks og LeAnn Rimes, sier Opsahl.

Programledere på P10 Country er blant andre Michael Andreassen, Tony Ågotnes, Gunvor Roti Dal, Hanne Bjørnevik og Simen Sveen.

I forbindelse med lanseringen av nye P10 Country inviterer kanalen til konkurranse om en tur til Memphis, Tennessee og billetter til Garth Brooks-konsert