I sommer fikk radio virkelig vist sin evne til rask omstilling. Lytterne ble reportere fra hele landet!

Noe av det beste ved radio er den korte veien fra idé til gjennomføring. Det ble spesielt tydelig i år da koronaen gjorde at P4 måtte avlyse årets sommerturné. Hvordan skulle man nå sørge for at det ble stemmer fra hele landet på lufta?

Planen var at P4 skulle på sommerturné slik kanalen har gjort i over tjue år. Alle sponsorer var på plass, reiseruten var lagt, og alle gledet seg til å samle masse folk på torgene og å lage sommerradio fra en rekke norske byer.

Dette lot seg naturligvis ikke gjennomføre da koronaen traff, så nå gjaldt det å finne en ny aktivitet som tok pulsen på sommernorge, men som samtidig overholdt smittevernreglene.

Redaksjonen kastet seg raskt rundt, og i samarbeid med LOfavør ble ideen om "Lyden av Norgesferie" skapt. Her skulle helt vanlige folk få prøve seg som P4-reporter for en dag, og responsen var overveldende. 

Resultatet ble blant annet flotte skildringer fra livet i en trang bobil, løping fra Ålesund til Oslo og selvfølgelig bading i iskaldt vann. Helt til slutt ble det kåret en vinner som fikk et reisegavekort på 50.000 kroner og et års reiseforsikring fra LOfavør.

Vinneren ble Rolf Nordmo fra Brønnøysund, og hans fantastiske skildring fra klatreturen opp til Trollhatten. Hør lyden her.