Flest priser til P4 da årets beste på radio ble kåret!

Hele seks gjeve priser gikk til P4 under årets Prix radio. P4 ble dermed kveldens klart mestvinnende enkeltkanal, med priser til blant annet P4s Radiofrokost, P4-nyhetene og Misjonen. I tillegg ble søsterkanal P5 Hits kåret til årets musikkradio.

Prix Radio er en årlig prisutdeling for alle som jobber i og med radio i Norge. Totalt 22 priser ble delt ut under årets heldigitale arrangement.

To priser til P4s Radiofrokost

Den populære morgensendingen på P4 med Bjørn Faarlund, Marte Kaasa Arntsen og Øystein Røe Larsen fikk pris for både årets morgenflate og årets innslag, og juryen var full av lovord i sin begrunnelse: 

- Dette er morgenradio på sitt beste. Vinneren er svært profesjonell. Samspillet i studio er perfekt, og de har alltid noe gøy på lager. Det er god dynamikk med mange stemmer, men uten at de avbryter hverandre. «Drit gøy» når de gir av seg selv og deler sine historier, uttalte juryen.

16-9-marte-bjørn-øystein-og-anna-feirer-hjemme.jpg
Det var en glad gjeng i P4s Radiofrokost som mottok vinnerbudskapet på hjemmekontoret.

Misjonen på P4 er årets morsomste

Atle Antonsen og Johan Golden i Misjonen fikk pris for årets humorinnslag for sin prat om krangel i rototiltgruppa på Facebook. Juryen mente dette er humor på sitt beste.

- Dette er historiefortelling på høyt nivå som får lytteren til å le høyt! Programlederne er på sitt beste og du hører at de koser seg. De er kjappe i replikken og fremstår som bunnsolide. Dette kan de, uttalte juryen.

P4-gruppen tok begge musikkprisene

Musikk er en stor og viktig del av samtlige kanaler i P4-gruppen, og begge de to musikkprisene under Prix Radio gikk til P4-gruppens radiokanaler. P5 Hits og programleder Ole Morten Føreland fikk pris for årets musikkprogram, mens P4s Even Rognlien ble kåret til årets programleder, musikkdrevet radio.

Om sistnevnte uttalte juryen følgende: - Dette er en ultraproffesjonell produksjon og alle elementene håndteres supergodt. Alt er svært godt forberedt og presenteres med god energi og personlighet. Det er fine produksjoner, trivelig stemning og en vinneren byr på seg selv, uttalte juryen.

- Vinner i alle viktige kategorier

P4 fikk også to priser for sine nyhets- og aktualitetssendinger. P4-nyhetene stakk av med årets nyhetsbulletin, og i tillegg fikk kanalens valgvake prisen for årets aktualitetsprogram.

Programredaktør i P4, Anders Opsahl, er både stolt og glad over at P4 vinner i så mange viktige kategorier. – Det at vi vinner priser både for morgensending, musikkflater, humor og nyheter viser at det er kvalitet i absolutt hele spekteret av det vi holder på med, sier han. – Og for meg som leder er det ikke minst inspirerende å få jobbe med en så kreativ og flink gjeng, avslutter Opsahl.

Se alle årets Prix Radio-vinnere her.