Langsiktighet ga Blåkläder gode resultater

Blåkläder har valgt radio som eneste mediekanal de siste åtte årene, med meget gode resultater. Målet var å posisjonere seg som det tøffeste arbeidstøyet på markedet, og øke kjennskapen til og kunnskapen om merkevaren. Det klarte de!

  • PRODUKT: Arbeidsklær
  • KAMPANJEPERIODE: 2 radiokampanjer i året (vår og høst). 2-4 uker hver gang, med mange ulike spottversjoner.
  • KAMPANJETRYKK: 450 GRP i snitt pr. år, fra 2010 til d.d.
  • FLATER HOS OSS: Radiospott
RADIOSPOTTER

Blåkläder har over 50 år levert et stort spekter av høykvalitets, funksjonelle arbeidsklær, hansker og sko i Norge og flere land i Europa.

Blåkläder var første arbeidsklærmerket som satset på TV-reklame i Sverige. I 2001 fulgte Norge opp med reklamen «Thats what I said» for første gang. I denne fasen var det viktig å bygge merkevarekjennskap til Blåkläder. Gjennom TV-reklame ble kjennskap til varemerket etablert, men hva stod Blåkläder for? Det var på tide å bygge kunnskap om Blåkläder.

I 2010 startet de sin satsning på Radio-reklame for å bygge en merverdi til sine produkter. Folk kunne gjenkjenne logoen, men nå startet den viktige jobben med kunnskapsbygging og få brukerne til å assosiere følelser til brandet.

Utfordringen var å lage noe som skilte seg ut fra mengden, noe annerledes, tøft og samtidig smart – noe som fanget oppmerksomheten fra lytterne. Det klarte de!

Det ble så lagt opp et løp med 2 radiokampanjer i året, en plan som forsatt følges åtte år etter at første radiospott gikk på lufta.

Mål for kampanjen

Å posisjonere seg som det tøffeste arbeidstøyet på markedet, og øke kjennskapen og kunnskapen til merkevaren.

Oppnådd resultat

Merkevarekjennskapen i Norge i form av hjulpen kjennskap økte fra 38 % til 85 % i perioden 2010 til 2017. I samme periode økte Blåkläders norske virksomhet grossistomsetningen fra 83,4 MNOK til 198 MNOK.

Uttalelse fra kunde

Radio har vært et viktig verktøy for bygging av kjennskap og kunnskap knyttet til Blåkläders merkevare, og vi har definitivt merket effekten av dette.

Henrik Holm, Administrerende direktør, Blåkläder

Ta kontakt

Monica Ragnvaldsen
Radiorådgiver
M: +47 90 831 902