Misjonen melder flytting til DAB

11. januar starter FM-slukkingen i Norge. Atle Antonsen og Johan Golden i P4s humorprogram Misjonen klarer imidlertid ikke å vente så lenge, og flytter over på DAB allerede fredag 4. november!

Fra da av må man lytte digitalt via DAB, nett eller mobil for å kunne høre Misjonen-guttas elleville harselering med lokale nyheter, dagens overskrifter og ellers alt som rører seg i nyhetsbildet.

Vil lokke sine faste lyttere over på DAB

Dette er første gang en norsk radiokanal splitter radiosignalet, og sender ett program på FM og et annet på DAB, noe Misjonen-gutta selv synes er veldig spennende.

- Selv om vi i Misjonen avskyr å være trendsettere eller innovatører så har vi denne gangen gjort et unntak, sier Atle Antonsen. - Vi ønsker å være tidlig ute med å legge om til kun DAB så vi kan lokke, lure og tvinge våre faste lyttere til å ta skrittet over først som sist. Så kan de godte seg og hånflire av alle de andre som sitter der i januar og ikke skjønner hva pokker som skjedde med deres kjære FM-bånd, avslutter han.

Målet er å skape oppmerksomhet om DAB

P4-sjef Kenneth Andresen sier flyttingen av Misjonen er et av flere grep P4 nå gjør for å skape oppmerksomhet om den nært forestående overgangen til DAB. - Fokus for oss i forbindelse med denne aktiviteten er ikke nødvendigvis å øke DAB-lyttingen fra dag én, og vi er realistiske på at konverteringen kommer til å foregå jevnt og trutt over tid, sier Andresen. - Vårt budskap nå er at alle som liker å høre på radio like godt kan skaffe seg en DAB-radio først som sist, slik at de er forberedt når FM-nettet faktisk slukker, sier han. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HØR MISJONEN PÅ DAB, NETT ELLER MOBIL: Fra 4. november må man ha en digital radio for å kunne høre Misjonen. FOTO: András Varga

De fleste lytterne er godt forberedt på overgangen til DAB

Det er nå mindre enn 100 dager til slukkingen av FM-nettet starter 11. januar 2011, og i en fersk rapport utgitt av Digitalradio Norge kommer det fram at de fleste lytterne allerede er godt forberedt på det digitale radioskiftet.  Rapporten viser at det finnes én eller flere DAB-radioer i 7 av 10 norske husstander og at radiolytterne har en høy bruk av digitalradio via DAB, internett og/eller digital-TV

Forhåpentligvis blir tallet enda høyere nå som alle Misjonen-fans må ha DAB-radio for å få sin ukentlige dose med Atle og Johan.

Når Misjonen flytter over på DAB er det P4-programleder Jan Norman som overtar Misjonens sendeflate på FM fredager mellom kl. 10.00 og 12.00.